Kloen

" Kloen Kwartino: 15 spellen in één! "

" Sporzila: Sporten - Ziek zijn - toch Lachen "

" Kloen Art: 12 november 2017 "

De evenementenkalender.

Kloen-Art

Kloen-Art

KLOEN-ART
Kunst in de ban van de clown
voor een glimlach bij het zieke kind...

zondag 12 november 2017
KLOEN-Art in Rumbeke
(van 8u tot 18u)

 Een ganse dag met het hele gezin genieten van allerlei kunstvormen waarbij de clown centraal staat,
een knipoog naar de Ziekenhuisclown als lichtpunt bij het zieke kind,
een bemoedigende knipoog ook naar heel wat goede doelen die het welzijn van het zieke kind hoog in het vaandel dragen. 

KLOEN-ART:
Doorheen Rumbeke wordt een Clown-Kunstparcours uitgestippeld.

Op wandelafstand wordt op een 20-tal locaties telkens een andere specifieke kunstvorm belicht door heel wat  enthousiaste kunstenaars met het hart op de juist plaats. U ziet ze aan het werk. Zij bieden er ook bateloos en vrijblijvend hun werken aan ten voordele van de door Kloen gesteunde, kindgerichte goede doelen. 
Schilder- en tekenkunst, beeldende kunst, graffiti, creatie van draadpoppen, striptekenen, brandglas maken, juwelen ontwerpen, fotografie, woordkunst, muziek, chocoladekunst, grime, karikaturen schilderen, kunstsmeden, kettingzaagkunst, kunst met marsepein, textielkunst... en nog zoveel meer kunstvormen komen aan bod. 
De clown blijft  de rode draad die alle kunstvormen thematisch met elkaar verbindt.
Op elke locatie is er eveneens een infostand van een door Kloen gewaardeerd goed doel.

KLOEN-ART:
Het Clown-Kunsttraject kan wandelend, maar ook per fiets of met pendeltreintjes en busjes verkend worden. 
 
KLOEN-ART:
U kan de ogen de kost geven… maar ook het maagje wordt niet vergeten. Met de hele familie kunt u eerst lekker smullen van een stevig ontbijt in één van de deelnemende Rumbeekse scholen. De vrije basisschool ‘De Ark’ van Oekene verzorgt het ontbijt in de polyvalente zaal van de gastvrije Tennisclub Rumbeke in de Wervikhovestraat 7A.
Daar wordt ook om 12u voor een lekkere lunch gezorgd door alle Jeugdbewegingen van Rumbeke. 
Ook de afsluiter wordt daar voorzien omstreeks 18u met trekking van de kanslotjes voor een waardevol kunstwerk en de uitreiking van de prijzen aan de winnaars van  de diverse voorafgaande teken– en kleurwedstrijden.

KLOEN-ART:
Bij aankoop van een lotje van 5€  kan u dit lotje op Kloen-Art deponeren bij een te verloten kunstwerk naar uw keus. De trekking gebeurt 's avonds in Rista - Tennisclub Rumbeke, Wervikhovestraat 7A te Rumbeke.
 De lotjes worden vanaf september te koop aangeboden door de deelnemende handelszaken, kunstenaars, scholen,  jeugdverenigingen en de door Kloen gesteunde kindgerichte goede doelen.


KLOEN-ART:
Een initiatief van Kloen vzw als eerbetoon aan de in 2015 overleden veelzijdig schilder en woordkunstenaar Roger Noyez die zijn clownschilderijen  ter beschikking stelde t.v.v. Kloen. De clownwerken worden momenteel door Inlijstingen Debeuckelaere ingekaderd en zullen op Kloen-Art tentoongesteld en te koop aangeboden worden in hun winkel in de Rumbeeksesteenweg 423 te Rumbeke.


KLOEN-ART:
Een realisatie van Kloen vzw  voor de lach op het gezichtje van het zieke kind!