Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info
Kloen

" Kloen Kwartino: 15 spellen in één! "

" Sporzila: Sporten - Ziek zijn - toch Lachen "

Bericht uit de wereld van Kloen.

Wereld Down Syndroom Dag
Foto's Facebook

Wereld Down Syndroom Dag

WereldDownSyndroomDag - 21/3/2017
Met KLOEN eendjes vissen in de fonteinvijver van CERVA 
Op deze eerste lentedag worden kinderen en volwassenen met het Downsyndroom wereldwijd extra in het zonnetje geplaatst. De bedoeling is dat er aandacht geschonken wordt aan de ontwikkeling ,  ontplooiing en integratie in de samenleving van kinderen en volwassenen met het Downsyndroom.
Ook KLOEN wil hier vandaag  aandacht aan schenken. Een Kloenesk steentje wordt bijgedragen dankzij de sublieme medewerking van het bedrijf CERVA  (gespecialiseerd in veiligheidsuitrusting) uit Roeselare.
Tijdens het openingsfeest van de nieuwe gebouwen van  het bedrijf CERVA  eind 2016 konden de genodigden voor een vrijwillige bijdrage  een Kloeneendje symbolisch aanschaffen ten voordele van Kloen. Sindsdien dobberen er honderden gele eendjes in de fonteinvijver van het bedrijf Cerva in de Popelierstraat 3 te Roeselare.  De geschonken centjes vonden hun weg naar de kindgerichte goede doelen die door Kloen gesteund worden. 
Bij Geert van vzw Kloen ontsproot toen ook het idee om met die dobberende eendjes nog wat meer kindjes blij te maken.  Zaakvoerders Mik Deraeve Jr. en Davy Beke van CERVA verleenden hiertoe meteen enthousiast hun volle medewerking. 
Zo worden vandaag op de WereldDownSyndroomDag enkele kindjes met het syndroom van Down samen met hun klasgenootjes (integratie is belangrijk, ook in hun school Windekind te Rumbeke!) verrast op een partijtje eendjes-vissen in de fonteinvijver van Cerva! De opgeviste eendjes zullen een nieuwe thuis krijgen in hun school Windekind te Rumbeke. Elk eenden-vissertje wordt dan ook nog beloond met een heel leuk en uitgebreid verrassingspakket.
Veiligheid troef is het motto en de core business van het bedrijf Cerva. Vandaar appreciëren we ook heel sterk de aanwezigheid van Eric Bolle van de Roeselaarse Duikersclub om er over te waken dat het eenden-vissen veilig kan verlopen!
Wereld Down Syndroom Dag: 
         Met Kloen en Cerva brengen we graag een lach
                  bij kinderen met het syndroom van Down en hun klasgenootjes...