Wij maken gebruik van cookies

De website van Kloen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
Kloen

" Kloen voor de lach bij het zieke kind "

Bericht uit de wereld van Kloen.

Het Kunstuur steunt Kloen

Het Kunstuur steunt Kloen

Het Kunstuur - Kloen - Kreakollektief De Branding

KLOEN, het goede doel dat aan HET KUNSTUUR - Roeselare gekoppeld wordt, begeleidt in de editie 2024-2025 een groepje personen met het syndroom van Down van het Kreakollektief De Branding.
In april genoten we samen van de unieke kunstbeleving in de vroegere Sint-Amandskerk te Roeselare. De werken raakten en inspireerden...
Zes creatievelingen met het syndroom van Down gingen meteen aan de slag om elk 2 werken die hen speciaal boeiden een eigen interpretatie te geven en hun visie op het doek weer te geven.
Hun schilderijen worden vanaf 3 oktober in 'Het Kunstuur - Roeselare' in de zijbeuk van de vroegere Sint-Amandskerk tentoongesteld. Hieraan wordt ook een online veiling gekoppeld waar de werken per opbod verkocht worden t.v.v. Kloen en het KreaKollektief.
Info + bieden: https://hetkunstuur.com/kloen
Bieden kan via mail naar: kloen@hetkunstuur.com

Een grote kloeneske dankjewel aan Joost en Hans Bourlon en alle medewerkers van het 'Het Kunstuur' om dit mogelijk te maken.


De zes creatievelingen en het door hen gekozen werk:

Ignace Deruyter
    1. 'Zelfportret' van Evarist De Buck
    2. 'De Joodse verloving' van Floris Jespers

Lieven Lecompte
    1.  'De Beiaard' van Prosper De Troyer
    2.  'De Kunstrijdster' van Gustave De Smet

Christof Swaenepoel
    1. 'De varkensboer' van Prosper De Troyer
    2. 'De blinde papeter' van Gustave Van de Woestijne

Steven Vandevelde
    1. 'Après le bal' van Jan Van Beers
    2. 'De eeuwige zwerver' van Frits Van den Berghe

Lukas Van Nieuwenhuyse
    1. 'Jabbeke in 1940' van Constant Permeke
    2. 'Zondag in het Bois de Boulogne' van Henri Evenepoel

Koen Vermander
    1. 'Waterpret bij de tempelhoeve' van Evarist De Buck
    2. 'Het onweder' van Jean Brusselmans

Begeleiding van het Kreakollektief:
Veerle Herpels
Pascale Duhamel
Marlies Derycke
Dave Dedeyne

INFO

Het Kunstuur Roeselare
 Het Kunstuur Roeselare stelt topwerken van Belgische schilders tentoon uit de periode 1850 -1950. Deze zijn zelden of nooit in West-Vlaanderen getoond. 
Bekende Vlamingen vertellen verhalen bij de schilderijen en samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een unieke locatie, de Sint-Amandskerk in het centrum van Roeselare.
https://hetkunstuur.com/roeselare

Kloen vzw 
KLOEN vzw wil een lach toveren op elk gezicht en heel speciaal op dit van zieke kinderen en jongeren met een chronische ziekte of een beperking.
Via allerlei unieke en vaak ludieke initiatieven plaatst  Kloen telkens vanuit een andere invalshoek (cultuur, sport,  ...)  het werk van Dokter Knuffel en Clowns in het ziekenhuis, het Clownshuis (digitaal contact + huisbezoek van een clown bij het langdurig thuisverblijvend ziek kind), Muco (kinderen met mucoviscidose), Orka (kinderen met reuma) en Bubble-ID (kinderen met een primaire immuunstoornis) in de kijker en zorgt voor de financiële en/of logistieke ondersteuning van hun werking. Ook specifieke activiteiten of evenementen voor personen met het syndroom van Down worden door Kloen georganiseerd (vb muzikaal totaalspektakel Clowntown).
Kloen kan hiervoor gelukkig steevast rekenen op een hele schare vrijwilligers met het hart op de juiste plaats.
Kloen is hen en ook de gulle sponsors zeer erkentelijk.
Speciale dank aan Het Kunstuur  voor de huidige geboden kans! https://www.kloen.be/

KreaKollektief  De Branding Waak vzw (Kuurne)
Kreakollektief is het artistieke atelier van ‘De Branding’. Hier werken cliënten met keramiek, stoken ze raku, tekenen, schilderen en leggen ze zich toe op het maken van ruimtelijke werken. 
Via verschillende technieken en met artistieke inhoud schetsen de cliënten hun eigen visie op de wereld. Heel vaak resulteert dit alles in uiterst persoonlijke en eigenzinnige werken. 
https://www.debranding.be/dagondersteuning